10.2.11

Konsert Cromok (1992)Konsert Cromok

opening act
Suffercation

10-12 July, 1992 (Friday to Sunday)
9.00 pm
Life Centre, Kuala Lumpur

"Sekali pun hanya menyampaikan lima buah lagu dari album terbaru mereka, Suffercation benar-benar menunjukkan kewibawaan mereka. Apa yang lebih membanggakan kemampuan mereka setanding dengan persembahan kumpulan muzik Barat. Dengan muzik mantap, gaya persembahan hebat serta pemilihan lagu-lagu bersesuaian pada malam tersebut, tidak mustahil kumpulan tersebut mampu mencipta nama yang lebih gemilang dalam arena muzik Death Metal suatu hari nanti. Sekalipun sebagai kumpulan undangan, Suffercation tetap hebat dengan gaya serta skil mereka yang tersendiri"

"Gandingan Karl, Sam, Miji dan seorang pemuzik undangan dengan skil masing-masing mempamerkan bukan sahaja muzik yang mantap tetapi persembahan pentas mereka benar-benar memukau. Sam, di samping bermain gitar (bass) juga mampu menunjukkan mutu suara membanggakan dengan sebutan jelas. Cromok terus menghangatkan suasana dengan lagu-lagu dari album sulung mereka, Image Of Purity dan beberapa buah lagu dari album terbaru mereka yang akan dipasarkan tidak lama lagi"

***

Cromok's performance was recorded and finally released on CD in 2008. Below are some photos of Cromok and Suffercation from the concert.Review source: MUZIKMETAL.blogspot.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...